fbpx
NT logo bitni mali blue 1 small

Tečaj za čoln - mornar motorist

Tečaj za čoln – mornar motorist je namenjem vsem, ki si želijo poveljevati ladji do 100 BRT in upravljati ladijske motorje z močjo do 250kW v območju Jadranskega morja, poveljevati trgovski ladji do 100 BRT in na njej upravljati ladijske motorje z močjo do 250 kW v meji plovbe »nacionalna plovba« ali upravljati čoln za javni prevoz do 50 potnikov ali čoln za gospodarske namene ne glede na moč motorja.

Izpit je na Hrvaškem potreben za upravljanje srednje velikih katamaranov ter velikih jadrnic.

Ljubljana, Koper, Maribor

10 šolskih ur

 • Dopolnjenih 18 let
 • Zdravniško spričevalo za pomorce
 • opravljen izpit za voditelja čolna, starejši od 3. let oz. 1 leto opravljene krovne službe

Izpit se lahko opravlja na Upravi za pomorstvo v Kopru. 

299,90 EUR z DDV

Tečaj za čoln - mornar motorist vsebuje:

Tečaj, ki vam pomaga do Izpita za mornara motorista poteka po programu in zahtevah Uprave Republike Slovenije za pomorstvo.

Področja tečaja za čoln - mornar motorist pokriva:

 • Navigacija: luči in označbe na plovni poti, pomorske karte in delo z njimi, priročniki in sredstva za navigacijo, določevanje točke ladje in plovbe v vseh vremenskih razmerah,

 • pomorstvo: čolni in ladje, ladijsko skladišče in zavarovanje tovora med plovbo, naprave za nakladanje in razkladanje tovora, za sidranje, krmarjenje, vzdrževanje čolnov in ladij, ladijske vrvi, oprema za reševanje, osnove stabilnosti ladje, postopek proti požaru, vdoru vode, nasedanju ali zapuščanju ladje,

 • izogibanje trčenju na morju: nočne ter dnevne oznake plovil, pravila srečanja, prehitevanja zvočna signalizacija ter signaliziacija plovil v nevarnosti,

 • varstvo pri delu in varstvo morja pred onesnaženjem: viri poškodb pri delu, osebna in kolektivna zaščita na plovnem objektu, ukrepi pred onesnaževanjem morja s plovnih objektov, prva pomoč na plovnem objektu, protipožarna zaščita.

 • ladijski postroji: vrste ladijskih motorjev in način dela, zagon motorjev, nadzor med delovanjem in zaustavitev motorjev, sistemi za hlajenje in mazanje, goriva in maziva za motorje, vrste in namen pomorskih strojev in naprav, gonila za prenos moči, ladijske instalacije, rezervoarji za gorivo, mazivo in vodo.

Tečaj organiziramo in izvajamo skozi celo leto in sicer v 3 predavanjih po 3 šolske ure, ali v 2 predavanjih po 5 šolskih ur.

Tečaj mornar motorist
Tečaj mornar motorist čoln

Cena tečaja vključuje:

 • tečaj v naših prostorih z uporabo pripomočkov: dve navtični karti, pripomočki za navigacijo ter vrvico,
 • Priročnik za mornarja motorista,
 • Plačilo pristojbine ter takse Upravi RS za pomorstvo, za opravljanje izpita Mornar motorist.

Praksa in teorija?

Cena tečaja za mornarja motorista ter 1-dnevni praktični tečaj jadranja : 302,00€ z DDV.

Prednostni naše šole:

Prijava na tečaj - mornar motorist

Prijavite se lahko tukaj na vaši desni strani.

Sproščeno učenje v majhnih skupinah, ki jih vodijo odprti in komunikativni predavatelji in inštruktorji. Vse to zagotavlja dinamično pridobivanje novega znanja, kjer se vam predavatelj res lahko posveti, vi pa ste samozavestni, da ga lahko kadarkoli vprašate vse, kar vas zanima.​

Dodatno

PREGLEJ PRAKTIČNE TEČAJE
Individualni tečaj je idealna rešitev za vse, ki ste na tesnem z razpoložljivim časom oziroma Vam termini ali lokacije ponujenih tečajev ne ustrezajo. Lokacija in termin tečaja se tako organizirata po dogovoru ter v času, ki Vam ustreza. Za več informacij Vas vabimo, da nas kontaktirate.
We also organise lectures and courses for foreign residents. For more information don’t hesitate to contact us.
O PODJETJU

Navigandum d.o.o
Savska cesta 23
Ljubljana
Slovenija

Davčna št.: SI38031248
Matična št.: 8362173000
Srg: 2019/3569

KONTAKTNE INFORMACIJE

ČLANI ORGANIZACIJE

AcademiaNauticaEuropea Vektor bela

SORODNE POVEZAVE

Politika zasebnosti

FAQ