fbpx
NT logo bitni mali blue 1 small
Prispevek: Otok zaljubljencev

Otok zaljubljencev

Bi radi odpotovali na poponoma novo in posebno destinacijo, samo, da bi naredili vtis na svojega partnerja? Se ne morete spomniti nobenega unikatnega in romantičnega kraja? Otok zaljubljencev v obliki srca je kraj, s katerim ne morete zgrešiti.

Bližje je kot bi mogoče mislili!

Otok Galešnjak, ki se mora za svojo slavo zahvaliti aplikaciji Google Maps. Lociran je južno od mesta Zadar na Hrvaškem. Leži v Zadrskem Kanalu med mestom Zadar in Otokom Pašman. Galešnjak je otok v zasebni lasti na katerem lahko najdemo samo rastline in drevesa ter meri pičla 0,5 kilometra na najširšem delu.

Nenavadno obliko otoka je v začetku 19. stoletja prvič zabeležil Napoleonov kartograf Charles-François Beautemps-Beaupré, ter ga vključil v atlas Dalmacije leta 1806.

Vse do leta 2009, ko je bil označen v aplikaciji Google Earth, se ljudje, vključno z njegovim lastnikom, niso zavedali kako popolno obliko srca ima ta otok na hrvaški obali. 

“Vedno smo mislili, da je malo podoben obliki srca, ampak odkar je pa na Google Earth, so ga videli tudi vsi ostali in zdi se, da želi ves svet ostati tukaj“, je povedal Vlado Jureško za britanski časopis The Telegraph.

Galešnjak je med pari postal popularen za praznovanje Valentinovega, zaroke, posebne priložnosti, ali pa samo za lep romantični izlet in sprehod po njegovi 1,55 km dolgi plaži. 

Oglejte si otok na Google Zemljevidih.

Poleg Galešnjaka obstajajo samo še trije drugi otoki na svetu, ki imajo podobno obliko. Pripadajo otočni državi Fidži, Avstraliji in Argentini.

 

HandLuggageOnly 11 2
O PODJETJU

Navigandum d.o.o
Savska cesta 23
Ljubljana
Slovenija

Davčna št.: SI38031248
Matična št.: 8362173000
Srg: 2019/3569

KONTAKTNE INFORMACIJE

ČLANI ORGANIZACIJE

AcademiaNauticaEuropea Vektor bela

SORODNE POVEZAVE

Politika zasebnosti

FAQ