fbpx
NT logo bitni mali blue 1 small
Prispevek: MV Eemslift Hendrika v težavah

MV Eemslift Hendrika v težavah

MV Eemslift Hendrika v težavah

Eemslift Hendrika, ladja namenjena prevozu drugih plovil se je prešnji teden znašla v hudih težavah. Na poti iz Bremenhavna v Kolvereid približno 60 navtičnih milj zahodno od mesta Ålesund se je zaradi slabo pritrjenega tovora, ladja začela močno nagibati. Ker posadki težave ni uspelo pravočasno rešiti, vremenske razmere pa so postajale vedno slabše, je kapitan omenjene ladje oddal klic v stiski, na katerega se je odzvala norveška search and rescue služba. Na pomoč so poslali kar 3 helikopterje in 2 ladji.

Posadka skočila v ledeno vodo

Zaradi močnega nagiba MV Eemslift Hendika je bilo reševanje njene posadke močno oteženo. Po uspešnem helikopterskem dvigu prvega člana posadke iz palube, so reševalci posadki naročili naj skoči v ledeno vodo saj je take vrste reševanje lažje. SAR posadke je iz ladje uspela rešiti vseh 12 članov posadke MV Eemslift Hendrika. Eden izmed ponesrečencev je utrpel hujše poškodbe, vendar že okreva v lokalni bolnišnici. Po uspešni reševalni akciji, je bila  ladja prepuščena na milost in nemilost morja, njen nagib pa se je povečal na 30°. Na srečo je odgovornim oblastem ladjo, kljub težkim vremenskim razmeram uspelo odvleči do najbližjega pristanišča

Ladja v težavah
Na sliki vidimo pot MV Eemslift Hendrika, pred in po reševanju njene posadke. 

Na krovu tudi Elanova jadrnica "My Way"

Ob času nesreče in reševanja ladje MV Eemslift Hendrika je bila na njenem krovu tudi čisto nova jadrnica slovenskega proizvajalca Elan “My Way”, na poti do svojega norveškega lastnka, ki želi ostati anonimen. Elanova jadrnica je na srečo ostala nepoškodovana, kljub dejstvu, da se je nekaj tovora izgubilo v razburkanem morju.

Vir: gCaptain (17.4.2021)

Izpit za čoln
Vir: Elan Yachts

 

PS: Si želite prave jadralske pustolovščine? Želite raziskati neodkrite kotičke in uživati v sončnih zahodih na barki?

Sodelovanje na praktičnem tečaju je korak bližje do uresničitve vaših sanj.

O PODJETJU

Navigandum d.o.o
Savska cesta 23
Ljubljana
Slovenija

Davčna št.: SI38031248
Matična št.: 8362173000
Srg: 2019/3569

KONTAKTNE INFORMACIJE

ČLANI ORGANIZACIJE

AcademiaNauticaEuropea Vektor bela

SORODNE POVEZAVE

Politika zasebnosti

FAQ