fbpx
NT logo bitni mali blue 1 small
Prispevek: Pomembne informacije za prijavo na izpit za čoln

Pomembne informacije za prijavo na izpit za čoln

Pomembne informacije za prijavo na izpit za čoln

Pomembne informacije za prijavo na izpit za čoln

Pomembne informacije za prijavo na izpit za čoln

Izpitni roki

Vsi objavljeni možni izpitni roki za izpit za čoln so navedeni na strani Uprave Republike Slovenije za pomorstvo – URSP  in so informativne narave, kar pomeni, da lahko Uprava RS za pomorstvo izpitni rok določi šele ob prejemu popolne prijave na izpit. Vsakega prijavljenega o izpitnem roku obvesti Uprava neposredno na način, naveden v prijavi na izpit za čoln.

Pomembne informacije za prijavo na izpit za čoln

Koledar_tečajev_za_voditelja_čolna

Prijava na izpit za čoln

prijava izpit za čoln

Na izpit za čoln vas lahko prijavimo le v primeru popolne vloge, ki obsega:

  • izpolnjeno prijavnico,
  • osebno fotografijo, primerno za dokument,
  • fotokopijo vozniškega dovoljenja.

V primeru, da le-tega nimate, potrebujete potrdilo o opravljeni prvi pomoči in zdravniško spričevalo. V kolikor pa ste plačali samo tečaj, pa potrebujemo tudi potrdilo o plačilu takse in pristojbine.

Samoprijava

V primeru, da se na izpit za čoln prijavljate sami, morate poslati izpolnjeno in podpisano prijavnico, sliko za osebni dokument ter potrdilo o plačilu takse in pristojbine neposredno Upravi za pomorstvo po priporočeni pošti na naslov: Uprave RS za pomorstvo, Kopališko nabrežje 9, 6000 Koper. Podatke za plačilo takse in pristojbine najdete na spletni strani URSP.

Kasnejša sprememba izpitnega roka

V primeru, da kandidat k izpitu ne pristopi na predvidenem roku, se šteje, kot da je izpit opravljal neuspešno in ga mora zato plačati ponovno. Prestavitev dneva izpita je možna, vendar samo pred izpitnim rokom, in sicer s pisnim potrdilom, ki opravičuje izostanek. Dopis oziroma potrdilo morate nasloviti neposredno na URSP.

izpit za čoln

Prijava na popravni izpit

izpit za čoln

Opravljanje popravnega izpita za čoln je možno le v roku od 14 dni do 2 meseca po neuspešnem poskusu pri največ enem izpitnem predmetu. Na popravni izpit se lahko prijavite izključno samostojno. Čim prej po neuspešnem poskusu izvršite plačilo popravnega izpita in pokličite URSP ter se dogovorite za termin. Popravni izpit stane 12 eur.

Prijava na ponovno opravljanje celotnega izpita za čoln

Ponovno opravljanje celotnega izpita je možno šele 1 mesec po neuspešnem poskusu pri več kot enem izpitnem predmetu. Na izpit se prijavite enako kot prvič, tako da dostavite vsa potrebna dokazila.

Za boljšo pripravo na izpit

Da se boste lahko čimboljše pripravili na izpit za voditelja čolna, vam priporočamo nakup Zbirke pogostih vprašanj in odgovorov, ki jo lahko naročite pri nas. Zbirka je napisana na podlagi dolgoletnih izkušenj izvajanja navtičnih tečajev. Tako smo za vas zbrali najpogostejša ter tista najtežja vprašanja, ki Vas lahko doletijo na izpitu. Obsega vse vsebine ter poglavja zahtevane za uspešno opravljanje izpita za voditelja čolna.

O PODJETJU

Navigandum d.o.o
Savska cesta 23
Ljubljana
Slovenija

Davčna št.: SI38031248
Matična št.: 8362173000
Srg: 2019/3569

KONTAKTNE INFORMACIJE

ČLANI ORGANIZACIJE

AcademiaNauticaEuropea Vektor bela

SORODNE POVEZAVE

Politika zasebnosti

FAQ