fbpx
NT logo bitni mali blue 1 small
Prispevek: Hitri in uporabni mornarski nasveti

Hitri in uporabni mornarski nasveti

 
 
Teorija vrvi

Če ste mislili, da je na vašem čolnu že dovolj vrvi se motite. Na krovu imejte vedno vrečko različnih dolžin vrvi. Od tistih najkrajših pa vse do 2m dolžine. Pospravljene naj bodo tako, da jih lahko najdete v naglici. Presenečeni boste, kolikokrat vam bodo prišle prav. Vedno se najde nekaj, kar mora biti privezano. Alternativno lahko nekaj vrvi z holandskim vozlom zavežete na varovalno ograjico. Tako bodo pri roki vedno, ko jih boste potrebovali.

which rope 01
JFC Marine Steel Navigation Buoy


Pazi na boje!

“Samo vozi proti boji in jo pusti na desnem boku.” Nasvet kot je ta, je kot, da bi prosili za težave. Še posebno, če gre za novineca za krmilom. Vse kar je potrebno je nekaj navzkrižnega toka in čoln bo odnašalo, kljub temu, da vseskozi kaže proti boji. Kadar plujete na bojo, vedno upoštevajte smer kompasa ter spremljate okolivo. Bodite pripravljeni na navzkrižni tok.

 
 
Čiščenje z naravnimi čistili

Pozabite na draga in strupena čistila. Če imate na krovu kozarec belega kisa in zavojček sode bikarbone, imate vse kar potrebujete za čiščenje. Mešanica sode in vode, bo odstranila rjo z nerjavečega jekla in plesen s steklenih vlaken ter drugih nepropustnih površin. Samo zdrgnite in splaknite. Mešanica kisa in vode v razmerju 50:50, bo očistila lakiran les in steklena vlakna. Vonj po kisu se hitro razdiši. 

 

Alkoholni kis
file 20200508 49546 dx6y3a


Skrb za lopute

Sol in umazanija lahko povzročita, da vaše akrilne lopute in luči postanejo motne, zato poskrbite, da jih pogosto umivate z milom in vodo. Na uporabljajte čistil za steklo, saj vsebujejo abrazivna sredstva. Obledele polikarbonatne lopute se lahko vsaj delno obnovi s polirnim voskom za avto, oziroma s kakšnim specializiranim produktom.

O PODJETJU

Navigandum d.o.o
Savska cesta 23
Ljubljana
Slovenija

Davčna št.: SI38031248
Matična št.: 8362173000
Srg: 2019/3569

KONTAKTNE INFORMACIJE

ČLANI ORGANIZACIJE

AcademiaNauticaEuropea Vektor bela

SORODNE POVEZAVE

Politika zasebnosti

FAQ