fbpx

Hitri in uporabni mornarski nasveti

 
 
Teorija vrvi

Če ste mislili, da je na vašem čolnu že dovolj vrvi se motite. Na krovu imejte vedno vrečko različnih dolžin vrvi. Od tistih najkrajših pa vse do 2m dolžine. Pospravljene naj bodo tako, da jih lahko najdete v naglici. Presenečeni boste, kolikokrat vam bodo prišle prav. Vedno se najde nekaj, kar mora biti privezano. Alternativno lahko nekaj vrvi z holandskim vozlom zavežete na varovalno ograjico. Tako bodo pri roki vedno, ko jih boste potrebovali.Pazi na boje!

“Samo vozi proti boji in jo pusti na desnem boku.” Nasvet kot je ta, je kot, da bi prosili za težave. Še posebno, če gre za novineca za krmilom. Vse kar je potrebno je nekaj navzkrižnega toka in čoln bo odnašalo, kljub temu, da vseskozi kaže proti boji. Kadar plujete na bojo, vedno upoštevajte smer kompasa ter spremljate okolivo. Bodite pripravljeni na navzkrižni tok.

 
 
Čiščenje z naravnimi čistili

Pozabite na draga in strupena čistila. Če imate na krovu kozarec belega kisa in zavojček sode bikarbone, imate vse kar potrebujete za čiščenje. Mešanica sode in vode, bo odstranila rjo z nerjavečega jekla in plesen s steklenih vlaken ter drugih nepropustnih površin. Samo zdrgnite in splaknite. Mešanica kisa in vode v razmerju 50:50, bo očistila lakiran les in steklena vlakna. Vonj po kisu se hitro razdiši. 

 

Alkoholni kis


Skrb za lopute

Sol in umazanija lahko povzročita, da vaše akrilne lopute in luči postanejo motne, zato poskrbite, da jih pogosto umivate z milom in vodo. Na uporabljajte čistil za steklo, saj vsebujejo abrazivna sredstva. Obledele polikarbonatne lopute se lahko vsaj delno obnovi s polirnim voskom za avto, oziroma s kakšnim specializiranim produktom.

O PODJETJU

Navigandum d.o.o
Savska cesta 23
Ljubljana
Slovenija

Davčna št.:
SI38031248

Matična št.:
836
2173000

Srg:
2019/3569

KONTAKTNE INFORMACIJE

ČLANI ORGANIZACIJE

SORODNE POVEZAVE

Politika zasebnosti

FAQ