fbpx

Pogoji poslovanja

Nakup v spletni trgovini s navtičnimi tečaji Navtični-tečaji.si je popolnoma enostaven. Od izbire tečaja do rezervacije svojega mesta na tečaju in potrditve rezervacije s plačilom navtičnega tečaja je le nekaj klikov.

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine Navtični-tečaji.si so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e- poslovanje.

Podjetje Navigandum d.o.o., Savska cesta 23, 1000 Ljubljana, davčna številka: 38031248, (v nadaljevanju: prodajalec), posluje v obliki spletne trgovine.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine Navtični-tečaji.si in pričnejo veljati takoj, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave dalje.

Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh storitev, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine.

Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi s storitvijo kupljeno v spletni trgovini.

S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

Ponudba Navtičnih tečajev

Na spletnem mestu Navtični-tečaji.si lahko najdete široko ponudbo kvalitetnih in dostopnih navtičnih tečajev. Cilj tečajev je pripraviti tečajnike šole Navtični tečaji na zagovor pred izpitno komisijo za pridobitev mednarodnega izpita za voditelja čolna ali izpita za VHF GMDSS postajo. Večji del ponudbe (tečaj za voditelja čolna, tečaj za VHF GMDSS postajo, tečaj za celinske vode, tečaj mornar-motorist in individualne tečaje) organiziramo in izvajamo v lastni režiji po večjih mestih v Sloveniji: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Domžale, Vrhnika, Cerknica itd.  

Svojim strankam želimo vselej ponuditi celostno storitev na kvalitetnem nivoju. Zato manjši del ponudbe izvajamo v sodelovanju s poslovnimi partnerji, ki so strokovnjaki na svojem področju. V tem primeru Navigandum d.o.o. nastopa kot posrednik pri prodaji navtičnih izobraževanj. Na področjih, kjer sodelujemo s poslovnimi partnerji je v ponudbi to tudi navedeno in stranki po izkazanem povpraševanju v imenu izvajalca za račun izvajalca pošljemo ponudbo.

Nakup

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca. 

Naročanje poteka prek spleta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo prek nakupa v spletni trgovini Navtični-tečaji.si in prek e- pošte info@navticni-tecaji.si

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so je navedena storitev, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.

Naročila prek e-pošte info@navticni-tecaji.si morajo nujno vsebovati ime in priimek tečajnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj, kontaktno telefonsko številko in e-naslov ter naziv in datum tečaja.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem je/so naveden/i tečaj/i, ki ga/jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v najkasneje 6 urah po oddaji naročila po elektronski pošti info@navticni-tecaji.si.

Pridružujemo si pravico do odstopa od izvedbe naročila. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu ali preko bančne kartice, mu v tem primeru vso kupnino nakažemo v roku treh delovnih dni.

V zakonskem roku 15 dni od datuma spletne prijave lahko stranka odstopi od nakupa. V primeru odstopa od nakupa nas o tem obvestite na elektronski naslov info@navticni-tecaji.si in nam sporočite TRR na katerega vam vrnemo kupnino za tečaj.  

Prijava v spletno trgovino

V spletno trgovino Navtični-tečaji.si se ni potrebno prijavljati. Če želite opraviti nakup, morate samo vnesti točne podatke ob oddaji naročila.

Načini plačila

Preko spleta sta na spletni strani možni dve vrsti nakupa: nakup s bančno kartico in nakup s plačilnim nalogom po predračunu.

Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Prednaročila se plačajo vnaprej. Prosimo vas, da nas obvestite, če od nas niste prejeli nobenega obvestila in so od nakupa pretekli več kot trije delovni dnevi.

Plačilo po predračunu

Po izbiri opcije »plačilo po predračunu« in oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli predračun. Naročilo bomo izvršili po prejemu plačila na naš TRR. Za hitrejšo obdelavo nas lahko po izvršenem plačilu o tem obvestite na naš elektronski naslov info@navticni-tecaji.si.

Vračilo in preklici 

Vaša prijava je veljavna 2 delovna dneva od datuma prijave – za to obdobje smo vam rezervirali prosto mesto na tečaju. Rezervacijo potrdite tako, da najkasneje v dveh delovnih dneh od datuma prijave opravite plačilo celotnega zneska tečaja.
Odpoved tečaja s strani organizatorja: V kolikor odpovemo tečaj iz naše strani vam ponudimo izbiro drugega termina. Če vam noben od terminov ne ustreza pa vam vrnemo vplačan denar.
Odpoved tečaja s strani tečajnika: V kolikor se zgodi kaj nepredvidljivega in se ne bi mogli udeležiti plačanega tečaja vam plačilo velja za enega od drugih terminov v obdobju enega koledarskega leta. Vplačanih sredstev za tečaj za spletne prijave v skladu z zakonodajo vrnemo v roku največ 15 dni po prijavi. Po preteku tega roka denarja ne vračamo, ponudimo pa vam izbiro drugega termina. V kolikor je bila odpoved tečaja s strani tečajnika opravljena manj kot 24 ur pred začetkom potrjenega tečaja ter iz neopravičljivih razlogov (kot opravičljivi razlogi se štejejo uradno zdravniško opravičilo, opravičilo izdano iz strani delodajalca, ipd.), se šteje, da je bila storitev iz strani organizatorja opravljena, tečajniku pa se izda račun za opravljeno storitev. 

V primeru, nakupa “all inclusive” paketa, v katerem je vključena cena tečaja ter upravne takse ter pristojbine za pristop k izpitu, je kupec dolžan oddati prijavo na izpit Upravi Republike Slovenije za pomorstvo v najkasneje 12 mesecih od plačila “all inclusive” paketa prodajalcu. V nasprotnem primeru znesek upravne takse ter pristojbine za pristop k izpitu zadrži prodajalec.

Garancija na znanje

Edini ponujamo Garancijo na znanje – v kolikor v celoti ne opravite izpita za čoln, vam vrnemo kupnino tečaja. V kolikor izpit opravite delno (4 od 5 predmetov), lahko ponavljate samo en predmet in ne celotnega izpita. V tem primeru sredstev ne vračamo. Garancija na znanje velja za  tečaje kupljene v redni prodaji –  stanke jo lahko uveljavljajo najkasneje 2 meseca po opravljenem tečaju. Garancija na znanje ne velja za tečaje kupljene preko prodajnih akcij, za tečaje kupljene s popusti in za tečaje kupljene preko prodajnih partnerjev. 

Cene

Vse cene so izražene v EUR (evrih). Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa). Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine Navtični-tečaji.si. V primeru, da se cena storitve v času obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Vse cene izdelkov v spletni trgovini Navtični-tečaji.si so končne cene.

Darilni boni in nagradne igre

V kolikor imate darilni bon le to navedite pri prijavi na tečaj. Vrednost darilnega bona pri plačilu tečaja odštejte od redne cene tečaja, darilni bon pa kot dokazilo prinesite s seboj na prvo srečanje. Za morebitna dodatna vprašanja povezana s darilnimi boni smo vam na voljo na info@navticni-tecaji.si in 070 483 931.

Veljavnost darilnega bona in izobraževanj podarjenih v nagradnih igrah je eno koledarsko leto od datuma izdaje.

Varnost podatkov – 100% varen nakup

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Kontakt

Če potrebujete kakršnekoli informacije ali pomoč pri ponudbi navtičnih tečajev, oddaji naročil, uporabi spletne strani ali izpitih, se lahko obrnete na nas prek e-mail naslova: info@navticni-tecaji.si ali po telefonu 070 483 931.

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti na naslov info@navticni-tecaji.si. Prodajalec mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Dostop do podatkov imajo le pooblaščene osebe našega podjetja.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani ali pokazani tretjim osebam. Ponudnik spletnega mesta pridržuje pravico do razkritja podatkov, kadar razkritje zahteva zakon ali kadar je potrebno zavarovati zakonite pravice drugih oseb.

E-novice:

Reklamna sporočila boste prejemali, če boste po e-mailu ali ob naročilu izrazili željo ali pa se boste prek spletne trgovine Navtični-tečajisi prijavili na elektronsko obveščanje. Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi, dogodkih, ki jih organiziramo  in promocijskih akcijah šole Navtični-tečaji.si ali naših partnerjev. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Če želite, da vaše osebne podatke izbrišemo iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta, se lahko odjavite na e-novici, ki ste jo prejeli od nas ali pa nam to sporočite na e-mail info@navticni-tecaji.si.

Pravice intelektualne lastnine

Vsebine in gradiva, objavljena na spletnem mestu, razen vsebin, ki so jih na spletno mesto posredovali uporabniki, so last Navigandum d.o.o.  in/ali njegovih partnerjev ali pogodbenih sodelavcev. Med navedena gradiva in vsebine sodijo tudi računalniška koda, urejena struktura in oblika spletnega mesta ter pisno, slikovno, zvočno in drugo gradivo na spletnem mestu. Navigandum d.o.o.  je izključni lastnik imena Navtični-tečaji.si in iz nje izvedenih imen, blagovnih in storitvenih znamk, znakov in sloganov. Oblikovna zasnova spletne strani, blagovna znamka in programska oprema so v celoti in izključno last Navigandum d.o.o. Vse pravice so pridržane. Navigandum d.o.o. si pridržuje pravico, da bo v primeru ugotovljenih kršitev pravic intelektualne lastnine ukrepal proti kršiteljem v skladu z zakonodajo. 

Kopiranje, distribucija ali spreminjanje katerihkoli informacij brez predhodnega pisnega dovoljenja s strani Ponudnika storitve ni dovoljena. Za dovoljenje k uporabi zaščitenega gradiva ponudnika pišite na naslov info@navticni-tecaji.si.

Na spletnem mestu je prepovedano na kakršenkoli način vključevati kontaktne in identifikacijske oznake drugih oseb (osebne podatke), kot so na primer telefonske številke, identifikacijska imena za programe za neposredno sporočanje in druge komunikacijske programe, fizični oziroma elektronski naslovi, polna osebna imena in podobno. 

Povezave na spletno stran Navtični-tečaji.si

Uporabnikom je dovoljeno narediti povezavo z drugih spletnih strani na stran spletnega mesta Navtični-tečaji.si, katerih vsebine nisi v nasprotju z zakonom ali splošnimi moralnimi normami. Na drugih spletnih straneh je brez dovoljenja ponudnika storitev prepovedano objavljati, reproducirati, distribuirati ali kako drugače uporabljati znak, logotip ali znamko spletnega mesta. Dovoljeno je narediti povezavo z drugih spletnih mest na stran spletnega mesta. Povezave ni dovoljeno narediti na spletnih straneh z nezakonito ali nemoralno vsebino.

Spletno mesto vsebuje povezave na različne zunanje spletne strani, kot so na primer druga internetna spletišča, posamezne strani ali drugi viri, nad katerimi ponudnik spletnega mesta nima nikakršnega vpliva in ni odgovoren za dostopnost, vsebino ali napake zunanjih povezav. Uporabniki so zavezani splošnim pogojem uporabe zunanjih spletnih strani.

Odgovornost tečajnika

Tečajnik se tečaja udeleži na lastno odgovornost. S prijavo na tečaj udeleženec tečaja potrjuje, da je seznanjen(a), da kot udeleženec (ka) v programu nosi odgovornost za nezgodo oz. poškodbo sebe ali drugih udeležencev v programu in izgubo oz. krajo osebnih predmetov ter da v naštetih primerih nosi odgovornost za nastale stroške sam(a). 

Praktični tečaji

Udeležba na vseh praktičnih tečajih na vodi je na lastno odgovornost. Izvajalec praktičnih tečajev ne prevzema odgovornosti za morebitne nezgode in poškodbe. Izvajalec bo kar najbolje poskrbel za varnost pri plovbi, svetujemo pa vam, da ste na praktičnem tečaju pazljivi in preverite svoje stanje zdravstvenega zavarovanja.

Piškotki

Med brskanjem po spletnem mestu se skupaj z vsebino datotek na računalnike uporabnikov in članov prenašajo tudi kratke tekstovne datoteke – piškotki (cookies). Piškotki vsebujejo podatke, ki so potrebni za pravilno delovanje nekaterih aplikacij na spletnem mestu, hkrati pa uporabnikom omogočajo nekatere prednosti pri uporabi storitev. Uporabnik lahko z nastavitvami svojega spletnega brskalnika določi, ali bo dopustil uporabo piškotkov na posameznem spletnem mestu ali ne. Več podatkov o piškotkih in njihovi uporabi je na voljo v dokumentaciji ter navodilih za uporabo vašega brskalnika.

Reševanje sporov

Sporazum o sprejemu teh splošnih pogojev je sklenjen v Ljubljani, Republika Slovenija. Za spore, ki izhajajo iz uporabe storitev spletnega mesta, se uporablja izključno pravo Republike Slovenije. Vse stranke pogodbe, ne glede na njihovo dejansko geografsko lokacijo, nacionalno pripadnost ali povezanost, se strinjajo, da so v okviru te storitve vezane izključno na pravo Republike Slovenije. Za vse spore in pravne postopke v zvezi s tem sporazumom, uporabo storitve ter delovanjem storitve, je izključno pristojno sodišče v Ljubljani.

Osnovni podatki o podjetju

Podatki za plačilo:

Navigandum d.o.o.,
Savska cesta 23,
1000 Ljubljana, 
TRR (IBAN) SI56 0288 9026 2960 658 odprt pri NLB d.d.
Zadnjič osveženo: 17. 11. 2020
Navigandum d.o.o.

O PODJETJU
Navigandum d.o.o
Savska cesta 23
Ljubljana
Slovenija

Davčna št.: SI38031248
Matična št.: 8362173000

KONTAKTNE INFORMACIJE

ČLANI ORGANIZACIJE

SORODNE POVEZAVE

Politika zasebnosti
Pogoji poslovanja
FAQ